Over ons

Scouts Sint-Jan steendorp is een dynamische groep van jonge mensen zowel jongens als meisjes. Die hun vrije tijd graag doorbrengen met andere jongeren. Elke zondagmiddag zakken ze daarom massaal af naar het scoutslokaal. Daar staat voor hen een groep leiding die met groot plezier elke week een activiteit organiseren.

Maar scouting bestaat natuurlijk niet alleen uit zondagmiddag-activiteiten. Ook buiten deze weekelijkse samenkomsten organiseert de leiding,al dan niet samen met het oud-leiding, nog andere activiteiten zoals een kaas en wijn avond, spaghettitafel, een BBQ, ...

De kers op de taart van een scoutsjaar is echter het jaarlijkse kamp. We gaan met de oudste groepen naar een kampterrein ergens in de Ardennen of limburg en daar leven we in harmonie met de natuur, even weg van de normale, dagelijkse sleur. De jongste takken doen dit ook maar zij trekken naar een gebouw iets dichter in de buurt.

Heeft u zin om naar onze scouts te komen? Aarzel dan zeker niet om eens een kijkje te komen nemen op zondag vanaf 13u45 in ons lokaal aan de sparrenlaan nummer 9a in Steendorp.

Hoe gaat dit nu praktisch in zijn werk?

De scouts staat open kinderen met de leeftijd van 6 tot 16 jaar, als nieuw lid mag je 3 zondagen proberen vooraleer je de knoop doorhakt om je al dan niet in te schrijven. Inschrijven kan via deze site of op papier. Het inschrijvingsgeld bedraagt dit jaar 35 euro, indien je daar een scoutsdas bij koopt wordt het 42 euro. Dit geld kan worden afgegeven aan de hoofdleiding of overgeschreven worden op BE 43 0688 9133 0401. De verdere kosten voor het scoutsjaar bedraagt elke zondag 50 cent voor een koek en een drankje.

Elke maand wordt het maandprogramma doorgestuurd via mail, en verschijnt het ook op deze website. Het voorwoord bevat algemene info over aankomende activiteiten van die maand en verder vind je er voor elke tak de activiteiten van die maand. Ook de contactgegevens van alle leiding staat in dit boekje.

Dus om af te ronden, indien er nog vragen zijn, aarzel niet om ons te contacteren!

Stevige scoutsgroeten,

De leidingsploeg